enfrdeitptrues

Dit is mijn grootste uitdaging. Je begint met baby pythons, je voert ze en ze worden groter. Dan probeer je ze te laten voortplanten. Lukt dit dan heb je de cirkel rond. Je bent dan weer bij de baby pythons.

Wanneer mag je starten?

Er is een verschil tussen mannen en vrouwen wat betreft leeftijd en gewicht. De mannen zijn over het algemeen na 1 jaar geslachtsrijp, ze hebben dan het gewicht van ongeveer 900 gram of zelfs al meer. Bij vrouwen is 1500 gram het gewicht wat ze tenminste moeten hebben om op een verantwoorde wijze eieren te kunnen leggen. Vaak kan een vrouw 2 a 3 jaar na geboorte ingezet worden voor kweek. Lichte vrouwen produceren vaak kleine legsels van 3-5 eieren. Grote vrouwen wel tot 10-12 stuks. Laat eind september de temperatuur zowel overdag als 's nacht met enkel graden dalen. Vaak gaat dit al vanzelf omdat de omgevingstemperatuur ook daalt. Vanaf eind oktober worden de mannen bij de vrouwtjes geplaatst. Dan is het spannend. Lukt het de man om te paren of moeten we nog geduld hebben. Laat de man niet langer dan 2 dagen bij de vrouw. Plaats dan de man weer terug in zijn eigen terrarium of rack. Je blijft ondertussen gewoon doorvoeren. Indien er een paring heeft plaats gevonden, kun je dit het beste even noteren. Eén paring is zelden genoeg voor een bevruchting. Het is aan te raden toch 7 á 8 paringen waar te nemen om er zeker van te zijn dat er een bevruchting plaats heeft gevonden. Om mannen te stimuleren door ze bij andere mannen te zetten, is niet geheel zonder risico. Mannen kunnen elkaar verwonden!

Bevruchting

Als er geen interesse van de vrouw meer is, dan kun je er van uitgaan dat ze voldoende sperma heeft voor een geslaagde bevruchting. Nu is het wachten op de eisprong (ovulatie) van het vrouwtje. Deze ovulatie is duidelijk te herkennen. De vrouw krijgt een vrij dikke bult net iets over de helft van haar lijf. Haar gedrag verandert daarna ook. Lag ze eerst op de koele plek van het terrarium om het sperma goed te houden, vaak is dat om de waterbassin, nu gaat ze op de warme plek liggen. De bevruchte eieren moeten zich verder ontwikkelen. Je ziet het gehele achterlijf groeien. Na de laatste vervelling voor het eierleggen duurt het nog ongeveer 26-28 dagen voordat ze eieren gaat leggen.

Eierleggen

Als de eieren gelegd zijn, zal de vrouw eromheen gaan liggen. Let bij het weghalen van de vrouw goed op: ze is beschermend t.o.v de eieren en zal misschien agressief zijn. Haal het vrouwtje voorzichtig van de eieren. Neem de tijd ervoor en pas op dat de eieren niet beschadigd worden. Nadat de vrouw van de eieren af is moeten het terrarium of rack goed schoongemaakt worden. Als de geur van de eieren weg is zal ze niet langer beschermend reageren en gewoon weer eten. Sommige dieren lijken wel uitgehongerd en eten na de bevalling zeer goed. Maar sommige vrouwen wachten tot na de verveling en beginnen dan pas weer te eten.

Uitbroeden

De eieren worden in vochtige vermiculite / prolite gelegd. Laat de eieren aan elkaar zitten en houdt de bovenkant boven zodat de vrucht niet zal afsterven. Plaats de eieren in een gereedstaande broedstoof of broedkast. Na 55 tot 60 dagen op 31 a 32 graden zullen de eieren uitkomen. Controleer na de 50e dag de eieren dagelijks. Je ziet dat er ook veel vocht op de wanden van de bak ontstaat. Het lijkt net of de eieren zweten, ze produceren warmte doordat de jongen zich voorbereiden om uit het ei te komen. Als de eerste jong zijn kop eruit steekt, wordt er vaak voor gekozen de overige eieren in te knippen. Dit gebeurt vaak uit nieuwsgierigheid en is niet echt noodzakelijk. Je kunt er ook voor kiezen het uitbroeden aan het vrouwtje zelf over te laten. Ze zal echter zeer lange tijd niet eten en daarom kiezen veel kwekers voor het weghalen van de eieren. De uitgekomen jonge slangen haal je uit de bak om de overige uitkomende slangen niet te storen. Haal nooit een slang uit een ei. De slang zal namelijk al het eigeel opnemen dat dient als reserve tot aan de eerste vervelling. Na de eerste verveling bied je de baby python zijn eerste eten aan. Soms duurt het een paar weken voordat er daadwerkelijk wordt gegeten.

B&B Casa portu

 De B&B is gunstige gelegen nabij het centrum van Klazienaveen en niet ver van het industrieterrein van Emmen.

Voor meer info verwijzen graag naar de website

www.casa-portu.eu

BB


Counter - 1 jun 2018

Today 32

Yesterday 71

Week 378

Month 1108

All 36733

Currently are one guest and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

BeautySnakes

Hebben slangen uw interesse?

Kijk voor meer info op www.beautysnakes.nl

Nog 34 beschikbare dieren te koop!

Rhincophis boulengeri