enfrdeitptrues

Het begin

In het verleden had ik al diverse malen Koningspythons in mijn terrarium. Echter met wisselend succes omdat het uitsluitend om wildvangdieren ging en ik heb van deze dieren nooit jongen gehad. In 2008 ben ik opnieuw begonnen maar met een andere insteek dan het alleen houden van. Geïnspireerd door mijn vriend Peter en aangetrokken door de mooie kleuren en dit keer om er toch mee te kweken. Peter schonk mij een boek van Kevin McCurley met als titel Python regius - Das Kompendium. Dit Duitstalige boek heb ik met enthousiasme gelezen en was de bron voor het houden van een nieuwe generatie Koningspythons.IMG 0426 (Medium)

De eerste pythons

Ik heb in 2008 1 wildkleur vrouw gekocht in Houten. Het was een nakweekdier geboren in Nederland afkomstig van een liefhebber. Voor mij was dit een hernieuwde start met Koningspythons. Het dier deed het prima en dat was een goede basis om door te gaan. In 2009 begon het serieuze werk. Het tweede dier wat ik kocht was een halfwas vrouw van mijn vriend Peter. Het dier at en eet nog steeds uitsluitend muizen. De volgende soorten werden in 2009 gekocht. Twee vrouwtjes het albino, een paartje piedball (high white) en een lesser, lesserbee en killerbee. Ik schrok toen wel van de hoge bedragen die ik er voor moest betalen. Op de valreep heb ik nog een vrouwtje superpastel en een vrouwtje fire gekocht. De fire was al een wat ouder dier maar erg licht van kleur. Een bijzonder fraai dier!killerbee001

Het vervolg van 2009

In 2010 heb ik mijn collectie uitgebreid met volwassen pastel man en een 2e fire vrouw. In Sankt Pölten zag ik eind september een enorm mooi en streepgave genetic stipe liggen. Ik kon me niet bedwingen en heb ook dit dier aan mijn collectie toegevoegd. In het najaar heb ik een het piedball en 3 albino's gekocht. De albino's bestonden uit een halfwas paartje en een jong vrouwtje. Eind december werd aan mijn collectie nog een super pastel man toegevoegd. Mijn collectie begon nu serieuze vormen aan te nemen en ik ben dan ook overgestapt naar een professioneel rack-systeem.

Mijn eerste kweekresultaten

In de periode van het najaar 2010 tot het voorjaar 2011 zag ik de eerste paringen. De ouderdieren hadden de vereiste gewichten. Ik hield de waargenomen paringen nauwkeurig bij op briefjes die op de racks had geplakt. Van de 5 mogelijke zwangere vrouwen blijken er 4 echt zwanger te zijn. Dit leverde mij 17 jongen op waaronder een aantal leuke designs. Ik had de cirkel rond. Dit gaf mij een enorme kick. Ook had ik hierdoor wat meer financiële armslag gekregen. Dit heeft mij verleid om in het najaar van 2011 de volgende dieren aan mijn collectie toe te voegen. Superfire, Butter ghost, Genetic stripe pastel, Mystic potion, Mystic pastel en Clown pastel. Ik heb van mijn eigen nakweek nog een Firefly achtergehouden. De overige nakweekdieren zijn inmiddels verkocht. Het houden van deze Beauty pythons zal hopelijk (in de toekomst) leiden tot prachtige nakweekdieren. Op de pagina beschikbaar kun je de resultaten van mijn collectie zien.

2011-2012

In dit kweekseizoen heb ik 14 vrouwen die de vereiste gewichten hebben. Of ze zwanger worden blijft natuurlijk een verrassing. Ik neem wel de nodige paringen waar en noteer de waargenomen paringen netjes op een briefjes die met een plakbandje aan de racks vastzitten. Maar het blijft een spannende bezigheid omdat niet alle paringen leiden tot zwangere vrouwen. Neem af en toe maar eens een kijkje op deze website, dan blijft u op de hoogte!

Voorjaar 2012

7 vrouwtjes hebben begin juni 2012 hun eieren gelegd. Er zijn nog 7 kansen. Teleurstellend waren de zes onbevruchte eieren van pied x pied. Het eerste legsel (5) van een het albino x een albino hebben 4 albino's en een het albino opgeleverd. Binnenkort moet het tweede legsel van het albino x albino (6) uitkomen. Ik heb mijn bestand wederom uitgebreid met een vrouwtje Albino lavender uit 2011 en een vrouwtje Spinner blast uit 2011. In begin 2012 wist ik een Lemon blast mannetje te bemachtigen met het gewicht van 700 gram. Dit mannetje is in het najaar inzetbaar. Dat ziet er prima uit voor de toekomst. Dit jaar ben ik ook op zoek naar een pastelclown mannetje. Verder aankopen zullen afhangen van de verkoop van de baby's.IMG 0310 (Medium)

Najaar 2012

Met een opbrengst van bijna 70 baby's Koningspythons kan ik zeer tevreden zijn. Ook de verkoop verloopt naar wens. De prijzen dalen wel en bij sommige soorten behoorlijk. Maar dat hoort bij de marktwerking. In het najaar 2012 heb ik nog 2 dieren gekocht (man en vrouw pastel het clown). Ik was van plan om een pastel clown man te kopen maar zag er toch vanaf toen dit op mijn pad kwam. Verder heb ik nog twee dieren uit mijn eigen collectie gehouden. Dit betreft een Blue eye leucistic spider man (superlesser spider) en een vrouwtje Queenbee (pastel-lesser-spider). Deze Queenbee vind ik een erg mooi dier en het dier heeft veel potentie tot het verkrijgen van meerdere soorten. Terugblikkend over 2012 kan ik zeggen dat het voor mij een prima jaar is geweest en kijk ik met vol vertrouwen naar 2013!

2012-2013

In dit kweekseizoen heb ik 16 vrouwen die de vereiste gewichten hebben. Ik heb de keuze gemaakt van de man x vrouw combinatie. Ik neem wel de nodige paringen waar en noteer weer netjes de waargenomen paringen. Toch blijft het een uitdaging en brengt de gemaakte keuzes ook de verwachte dieren. Soms heb je een beetje geluk nodig. Neem af en toe maar eens een kijkje op deze website, dan blijft u op de hoogte!

Voorjaar 2013

Door het koude voorjaar lijkt alles zeer laat op gang te komen. Er zijn wel veel paringen waargenomen maar nog niet alle dieren zijn drachtig. De eerste combinatie die eieren legt zijn de Lesserbee x Lesser (april). Gelukkig volgen er nog meer. Eind augustus hebben alle vrouwen eieren gelegd. Een paar dieren hadden een of twee slechte eieren. Maar met een opbrengst van ruim 100 baby's kan ik zeer tevreden zijn. Nu nog de kunst om ze aan de man te brengen. Ik maak voor de verkoop steeds meer gebruik van Facebook. Samen met mijn website is dit een prima combinatie om de dieren van eigenaar doen te verwisselen. Uiteraard ga ik ook naar beurzen want een deel van de mensen wil de slangen live zien en doen dan hun aankoop. In maart 2013 koop ik 3 speciale Pieds. Een koppeltje Pied het lavender albino en een volwassen man Spied. De volwassen spied zet ik in op 2 Het Pieds en levert mij nog een aantal leuke combinaties op. ( o.a 3x spied)IMG 0440 (Medium)

Najaar 2013

Vanaf de zomer begint de verkoop met het eerste legsel van de lesser x lesserbee. De verkoop gaat moeizamer dan andere jaren en de prijzen dalen enorm. Half december 2013 heb ik nog ruim 30 jonge dieren over. Ik ben daarover zeer tevreden. Ook heb ik er nog een rack van 10 bij genomen en zit nu op mijn maximale capaciteit in mijn slangenkamer. Volgende jaar moet ik beginnen om mijn eerste aanschaf van 2008 en 2009 deels te verkopen om zo toch ruimte te houden voor nieuwe aankopen. Ik heb in dit najaar nog een aantal dieren aangeschaft. Een halfwas high white Pied, een pastel Pied, een pastel Champagne en een bijzonder paartje: een Superpastel doublehet clown/pied en classic doublehet clown/pied. Van mijn eigen nakweek heb ik een killerblast, supermystic en een killerbee mystic gehouden. Een collectie waar ik enorm trots op ben. Terugblikkend over 2013 kan ik zeggen dat het voor mij een uitstekend jaar is geweest waarin ik veel van de Beauty Pythons door heel Europa heb kunnen plaatsen en kijk ik met vol vertrouwen naar 2014!

2013-2014

In dit kweekseizoen heb ik 20 vrouwen die de vereiste gewichten hebben. Ik heb de keuze gemaakt van de man x vrouw combinatie. Ik neem wel de nodige paringen waar en noteer weer netjes de waargenomen paringen. Teleurstellend is dat mijn vrouw albino Lavender niet het vereiste gewicht heeft. Het schitterende dier is een zeer wisselende eter. Soms eet het dier maanden niets. Het enigste voedsel wat het tot zich neemt zijn veeltepelmuizen. De Spinnerblast die ik op het zelfde tijdstip heb gekocht heeft inmiddels het gewicht van 1800 gram. Soms zit het mee, soms zit het tegen. Blijf op de hoogte door af en toe mijn website te bekijken.

Najaar 2014

Vanaf de zomer begint de verkoop met het eerste legsel van de lesser x spied. De verkoop gaat redelijk maar niet zo gestaag als andere jaren en de prijzen blijven dalen. Eind december 2014 heb ik nog ruim 35 jonge dieren over met een totale kweek van meer dan 100 pythons. Dat vind ik een prima prestatie. Dit jaar ben ik begonnen met verkoop van mijn eerste aanschaf van 2008 en 2009 om zo toch ruimte te houden voor nieuwe aankopen. Ik heb in dit najaar nog een aantal dieren aangeschaft. Een volwassen Calico bumblebee volwassen man en een malemaker Coralclow pinstripe, van mijn eigen nakweek heb ik behouden een Superpastel clown en een Lesserbee het pied. Ik heb nu een maximale collectie waar ik al jaren naar toe gewerkt heb. Terugblikkend over 2014 kan ik zeggen dat het voor mij een uitstekend jaar is geweest waarin ik veel van de Beauty Pythons door heel Europa heb kunnen plaatsen en kijk ik wederom met veel vertrouwen naar 2015!

2014-2015

In dit kweekseizoen heb ik 23 vrouwen die de vereiste gewichten hebben. Ik heb de keuze gemaakt van de man x vrouw combinatie. Ik neem wel de nodige paringen waar en noteer weer netjes de waargenomen paringen. Positief is dat mijn vrouw albino Lavender nu wel het vereiste gewicht heeft. Van dit dier hoop ik voor mijzelf een vrouwtje lavender albino het pied over te houden om eens mijn droompython "The Dreamsicleball" te kunnen kweken. Na het leggen van de eieren zullen ook dit jaar weer een aantal volwassen dieren worden verkocht om plek te maken voor de nieuwe aanwas. In juli 2015 hebben 7 vrouwen nog geen eieren gelegd. Van 3 vrouwen weet ik zeker dat ze geen eieren zullen leggen. Ze liggen allang weer aan de warme kant en eten prima. In het volgend kweekseizoen hoop ik bij deze vrouwen op meer geluk.koningspython

Najaar 2015

Voor de zomer begint de verkoop met het eerste legsel van de supermystic x classic 2 en de lesser x spied. Deze 8 jonge Mystics zijn een topper - ze zijn enorm scherp getekend - de verkoop gaat in het begin beter dan in de voorgaande jaren. Wel blijven de prijzen dalen. Eind december 2015 heb ik nog ruim 65 jonge dieren over met een totale kweek van meer dan 135 pythons. Ik ben hier content mee gezien het groeiende aanbod van Koningspythons. Dit kan in de komende jaren wel een probleem worden. Dit jaar ben ik verder gegaan met verkoop van mijn eerste aanschafdieren van 2009 en 2010 om zo toch ruimte te houden voor nieuwe aankopen. Ik heb in dit najaar nog een dier aangeschaft. Een volwassen clown man, van mijn eigen nakweek heb ik behouden een lavender albino man en vrouw en DH lavender albino /pied vrouw. Dit jaar heeft mijn lavender albino vrouw x pied het lavender albino 4 eieren gelegd. Er zijn  2.1 lavender albino het pied en 0.1 DH lavender albino / pied geboren. Verder heb ik 1.1 bumblebee DH clown / pied achtergehouden. Terugblikkend over 2015 kan ik zeggen dat het voor mij een prima jaar is geweest waarin ik veel van de Beauty Pythons door heel Europa heb kunnen plaatsen maar kijk ik wel bezorgder om het steeds groeiende aanbod van koningspythons naar 2016!

Voorjaar 2016

Dit voorjaar lijkt alles zeer goed te verlopen. Er zijn vanaf 1 november 2015 veel paringen waargenomen maar nog niet alle dieren lijken drachtig. De eerste combinatie die eieren legt is de Spinnerblast x Coralglow pinstripe (maart). Nog nooit had ik zo vroeg eieren van een koningspythons. Uit deze 7 prachtige eieren kwamen 4 Coralglows (2.2) en 3 Spinnerblast (0.3). In juni 2016 heb ik al deze dieren goed kunnen verkopen in Hamm. Er volgen er nog meer legsels. Dit kan wel eens een super jaar worden. Eind juni heb ik best wel veel legsel en de al mijn overige vrouwtjes liggen aan de koude kant van de bak wat er gunstig lijkt.

2015-2016

Eind september 2016 hebben alle vrouwen eieren gelegd. Alleen de pastel clown vrouw heeft slechte eieren gelegd. Ook teleurstellend is dat de combinatie DH clown / pied vrouw x clown man mij 7 het clowns heeft opgeleverd. Er was geen enkele clown bij! Dit geeft me geen goed gevoel. Is het wel een DH clown / pied vrouw? Ooit eens deze vrouw voor veel geld gekocht in Hamm. Volgende jaar zal ik het zeker weten want dan komt er een bumblebee DH clown/pied man op. Maar met een opbrengst van ruim 160 baby's kan ik dit jaar zeer tevreden zijn. Dit grote aantal jongen doet een grote aanslag op mijn muizenkweek en ik moet bijna wekelijks muizen bijkopen om ze voeren. Nu nog de grote kunst om ze aan de man te brengen. Ik maak voor de verkoop steeds minder gebruik van Facebook. Op Facebook is een soort jungle ontstaan daar er veel te veel pagina's zijn. Het is onoverzichtelijk geworden. Mijn eigen website heb ik een facelift gegeven en samen met mijn eigen facebookpagina is dit een prima combinatie om de dieren van eigenaar doen te verwisselen. De beste verkoop doe ik echter op de beurzen want een groot deel van de mensen wil de slangen live zien en doen daar dan hun aankoop. Ook vooraf reserveren wordt steeds minder omdat mensen bang zijn dat ze op de beurs komen en daar zien dat de prijzen weer zijn gedaald. In de zomer koop ik 2 grote mojave vrouwen.2016 CSPF1

Najaar 2016

Voor de zomer begint de verkoop al goed met de verkoop van de coralglows en de spinnerblast. Na de zomer wordt het veel lastiger omdat het aanbod enorm is en de vraag afneemt. Daarom blijven de prijzen dalen. Voor enkelvoudige morphs ligt de prijs voor een man rond 25 euro en voor de vrouw rond de 45 euro. Dat is geen verrassing omdat ook op de kleinere beurzen op bijna elke tafel wel koningspythons liggen. In het najaar schaf ik een volwassen queenbee clown aan. Hopelijk geeft mijn pastel clown vrouw met deze nieuwe man dit jaar wel goede eieren. De volwassen clown man wordt verkocht. Ook heb ik dit jaar meer dan 10 volwassen dieren van de hand gedaan en heb ik een rack verkocht. Mijn doel is de komende jaren wat minder te gaan kweken en meer in te zetten op kwalitieve duurdere dieren. Eind december 2016 heb ik nog ruim 60 jonge dieren over met een totale kweek van meer dan 160 pythons. Ik ben hier zeer content mee gezien het gigantisch aanbod van Koningspythons. Dit gaat in de toekomst voor een groot probleem zorgen. Dit jaar heb ik mijn eerste Dreamsicle gekweekt. Ik houd dit dier uiteraard voor mezelf. Verder heb ik een Mojave GHI vrouw, een speciale pied vrouw (witte kop met in het midden van het lichaam een ronde vlek lijkend op een oog) en een femalemaker banana achter gehouden of aangeschaft. Terugblikkend over 2016 kan ik zeggen dat het voor mij een leuk jaar is geweest waarin ik wederom veel van de Beauty Pythons door heel Europa heb kunnen plaatsen maar ben ik wel begonnen met het terugbrengen van mijn collectie omdat ik erg bezorgd ben om het steeds groeiende aanbod van koningspythons!

Voorjaar 2017

Vanaf 1 november 2016 heb ik de combinaties gemaakt en zijn de briefjes weer opgehangen om de waargenomen paringen te registreren. Dit jaar verwacht ik minder dieren omdat ik het afgelopen jaar 10 volwassen dieren heb verkocht. Opvallend is dat je voor volwassen dieren soms minder geld kunt ontvangen dan voor de gelijke babies. Vooral voor de mannen! Ik krijg dit jaar als eerste eieren bij mijn Firefly. Ze legt zeven eieren met als resultaat 5 superfires en 2 fires. De superfire (black eye leusistic) is nog erg in trek en gaan dan ook vlot van de hand. Er volgen er nog wat meer legsels. Toch lijken nog niet alle slangen zwanger, soms slaan ze wel eens jaar over ondanks dat ze wel meer dan 5 maal hebben gepaard. We wachten af.

2016-2017

Eind augustus legt mijn laatste vrouwtje haar vijf eieren. Het gaat om een pastel het clown x queenbee clown. Zij is altijd een van de vrouwen die nog laat haar eieren legt. Vorig jaar legde mijn pastel clown vrouw slechte eieren. Dit jaar produceert ze 6 mooie grote eieren met een schitterende uitkomst. Ook hier was de man een queenbee clown. Van deze combinatie heb ik 3 vrouwen zelf gehouden voor mijn toekomstige plannen. Het zijn werkelijk beauties. Uit de combinatie pastel het clown x queenbee, hou ik ook een vrouw, een wonderschone queenbee vrouw. Wederom is de combinatie DH clown / pied vrouw x queenbee clown man zeer teleurstellend. Met dit vrouwtje ben ik opgelicht. Dit vrouwtje ga ik nu verkopen zijnde een gewone classic. De eigenaar is niet meer te traceren en is zeer waarschijnlijk verhuisd. Deze zomer heb ik uit mijn combinatie pied het lavender albino x pied het lavender albino 2 Dreamsicles gekregen. Het is een mannetje en een vrouwtje. Beide dieren hou ik uiteraard voor mezelf. Met een opbrengst van ruim 100 baby's kan ik dit jaar zeer tevreden zijn. Ook al heb ik minder jongen dan het afgelopen jaar toch het doet weer een grote aanslag op mijn muizenkweek en ik moet bijna wekelijks muizen bijkopen om ze voeren. De verkoop gaat grotendeels via mijn eigen website en de beurzen. Ik bezoek ongeveer 10 beurzen per jaar. De beurzen welke ik bezoek, staan vermeld onder het item Expo-info. Het prettige van een beurs is dat je direct allerlei informatie over het betreffende dier mee kunt geven.

Najaar 2017

Voor de zomer begint de verkoop al goed met de verkoop van de superfires. Na de zomer wordt het veel lastiger omdat er een gigagroot aanbod is. De laatste jaren heb ik eigenlijk niet meer geinvesteerd in nieuwe slangen en dit jaar wil ik toch wat nieuwe dieren aanschaffen.  In september koop ik in Hamm een banana piedbald en een banana pastel clown. Ook een crystal mannetje voeg ik toe aan mijn collectie. Als er wat nieuws komt, dan moet er ook wat vertrekken. Ik verkoop mijn vrouwen pastel, spinnerblast, fire, het albino, spider het albino en lesser pastel, ook verkoop ik mijn coralglow pinstripe man. Eind december 2017 heb ik nog ruim 40 jonge dieren over met een totale kweek van 100 pythons. Ik ben hier zeer content mee gezien het gigantisch aanbod van Koningspythons. Ik koop een DH albino /pied vrouw. Hiervoor schaf ik mij in december een albino pied mannetje aan. Verder heb ik een banana purple passion vrouw, supermojave vrouw en superlesser het clown vrouw achter gehouden of aangeschaft. Op valreep van 2017 heb ik nog een volwassen koppel vrouw cinnamon en man cinnamon champagne aangeschaft. Een Grey matter of een supercinnamon zou volgende jaar een prima resultaat zijn. Terugblikkend over 2017 kan ik zeggen dat het voor mij een prima jaar is geweest waarin ik wederom veel van de Beauty Pythons over de gehele wereld heb kunnen plaatsen. De verkoop van Koningspythons aan mensen uit het Verre Oosten neemt toe.

Voorjaar 2018

Vanaf 1 november 2017 heb ik de combinaties gemaakt en zijn de briefjes met de mannen en vrouwen weer opgehangen om de waargenomen paringen te registreren. Dit jaar is spannend omdat ik erg leuke combinaties heb maar dan moet alles goed op zijn plaats vallen. Ik heb een twintigtal vrouwen die in het voorjaar van 2018 eieren kunnen leggen. Er zitten ook een paar vrouwen bij net een gewicht hebben van 1500 gram. het zijn veelal vrouwtjes die alleen muizen of veeltepelmuizen op hun menu hebben. Ik krijg dit jaar als eerst 4 eieren uit een combinatie van een killerbee mojave x supermojave. De eieren zijn echter na 3 a 4 weken afgestorven, misschien niet bevrucht of gewoon slechte eieren. Het tweede legsel is van Firefly x Superfire. Ze legt wederom zeven eieren met als resultaat 3 superfires, 2 fireflys en 2 fires. De superfire (black eye leusistic) is nog erg in trek en gaan dan ook weer vlot van de hand. Er volgen er nog wat meer legsels. Toch lijken nog niet alle slangen zwanger, soms slaan ze wel eens jaar over ondanks dat ze wel meer dan 5 maal hebben gepaard. We wachten af.

2017-2018

Eind augustus krijg ik nog twee legsels. Het is een apart jaar. De zomer is erg lang en heet. Ik heb 4 complete legsel verloren. Misschien niet bevrucht of gewoon niet goed. Ik vermoed dat de hoge temperatuur ook een rol heeft gespeeld. Bij een hoge temperatuur wordt sperma kwalitief erg slecht. Er zijn twee legsels bij van elk 9 eieren (o.a mojave x supermojave en cinnamon x champagne cinnamon) die ik na 8 a 10 dagen kan weggooien. De eieren verkleuren en je kunt ze dan ook ruiken. Ook van de goede legsels vallen een groot aantal eieren uit. Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Wel worden uit 2 van mijn combinaties 2.1 dreamsicles geboren. Daar ben ik erg content mee.  Met een opbrengst van nog geen 70 baby's kan ik dit jaar niet tevreden zijn. 5 vrouwen hebben dit jaar geen eieren gelegd. Uit de combinatie Cinnamon x Champagne cinnamon is mijn gedroomde Grey matter niet geboren. Ook de supercinnamon had ik dit jaar tot mijn nakweek dieren gerekend maar helaas. Dit seizoen is wel teleurstellend maar het blijft een hobby. Voordeel is dat ik ook mindere voedseldieren nodig ben en middels mijn eigen kweek bijna geheel zonder muizen bij te kopen, het kon redden.

De verkoop gaat grotendeels via mijn eigen website, facebook en de beurzen. In de zomermaanden weet ik al een aantal dieren te verkopen.

Najaar 2018

De verkoop van mijn jongen gaat volgens planning. Zelf hou ik nu een viertal clown vrouwen aan. De clowns zijn allemaal speciaal. Het zijn een superpastel, een lesser, een lesser enchi pastel en een enchi lesser clown vrouwen. Ik vind ze erg mooi. Ook hou ik een supermojave en een coralglow pinstripe vrouw achter. Ik koop er een paar nieuwe dieren erbij. Een lemonblast vanille vrouw, met een aparte gele inslag en een pewter. Dit om in de toekomst een Grey Matter te kunnen kweken. Ook verkoop ik een aantal volwassen vrouwen om alles in evenwicht te houden. Terugblikkend op 2018 kan ik zeggen dat het ronduit teleurstellend was wat de kweek betreft en dat de aantallen aangeboden Koningspythons op de beurzen gigantisch is. Dit heeft zijn weerslag op de prijzen van deze dieren. Dit jaar heb ik wel mijn dreamsicle jongen goed kunnen verkopen. Het blijft een hobby waarin je niet alles in eigen hand hebt.

Voorjaar 2019

Vanaf 1 november 2018 plaats ik de uitgezochte combinaties weer wekelijks bij elkaar. Sommige mannen worden bij 2 a 3 vrouwen geplaatst en moeten goed hun best doen. Het afgelopen seizoen was niet zo goed en ik hoop dat het komende seizoen 2019 beter gaat. Het aantal vrouwen dat ik dit jaar inzet, bedraagt 22. Er worden vele paringen waargenomen en de locks die ik waarneem, worden genoteerd.  De eerste eieren komen dit jaar niet van eigen vrouwen maar van een vrouw die ik heb overgenomen van iemand die met spoed met haar hobby moest beeindigen. Het betreft 8 eieren uit een combinatie classic x pied (maart 2019). Het tweede legsel begin april is van Firefly x Superfire. Ze legt 8 eieren met als resultaat 5 superfires, 2 fireflys en 1 fire. Deze dame is een eigen nakweek vanaf het begin en legt elk jaar als een van de eersten haar eieren. Er volgen er nog meer legsels in mei, juni en juli. Het aantal eieren gaat ruimschoots boven het aantal van het afgelopen seizoen. Er gaan geen legsels kapot en er is weinig uitval. In maart koop ik nog een bijzonder dier. Een calico, yellow belly, banana het voor pied. Het dier heeft heel veel wit en ziet er in eerste instantie uit als een pied. Hopelijk is het inzetbaar dit najaar. Ik verwacht het wel daar het dier al een gewicht heeft van bijna 500 gram.

2018-2019

Ook in augustus wordt er nog een legsel geproduceerd. Ondanks dat deze zomer ook vele warme tot hete dagen kent, is er praktisch geen uitval. De verkoop gaat moeizaam, de prijzen van de dieren gaan naar beneden. Deze zomer doe ik voor het eerst grote aantal dieren aan handeleren. Het is ondoenlijk om alles zelf te houden en te voeren. In september doe ik gelukkig goede zaken in Hamm. Dit jaar zijn er ook 4 Dreamsicles geboren. Een dier kan ik in september van de hand doen, maar de tweede weet ik pas te verkopen diep in het najaar. De prijs van deze dieren is behoorlijk gedaald. Ik heb vele jaren deze dreamsicle droom nagestreefd en niet verwacht dat de verkoop zo teleurstellend zou zijn. De prijs van de clowns en pieds blijft gelukkig wat stabiel. Met een opbrengst van ruim 120 babies ben ik zeer tevreden. Toch zie ik ook op kleine beurzen grote aantalen koningspythons. Dit kan niet zo door gaan en ik wil me ook bezinnen over een natuurlijke afbouw. Ik besluit dan ook in het najaar om vanaf nu geen nieuwe morphs meer aan te schaffen en om ook geen holdbacks meer achter te houden en mijn aantallen koningspythons te verminderen door ook volwassen dieren aan te bieden. Er gloort en nieuwe liefde namelijk de haakneuzen. 

De verkoop van de koningspythons gaat veel moeizamer dan de afgelopen jaren. Er is altijd een lichtpunt en dat is de beurs in Hamm. Zonder deze beurs zou ik niet van mijn jongen afkomen.

Najaar 2019

vervolg binnenkort!

 

B&B Casa portu

 De B&B is gunstige gelegen nabij het centrum van Klazienaveen en niet ver van het industrieterrein van Emmen.

Voor meer info verwijzen graag naar de website

www.casa-portu.eu

BB


Counter - 1 jun 2018

Today 9

Yesterday 68

Week 77

Month 928

All 34323

Currently are 2 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

BeautySnakes

Hebben slangen uw interesse?

Kijk voor meer info op www.beautysnakes.nl

Nog 34 beschikbare dieren te koop!

Rhincophis boulengeri